Biografie

Hans Haak wordt geboren op 14 oktober 1968 in Rotterdam. Al op zeer jonge leeftijd begint hij met het bespelen van de drums. Op zijn veertiende speelt hij al in “Treble Four”, een band voor bruiloften en partijen. Hierna volgen bands als “Divi Dive”, “prediker” “T.call, “Vandoor”, “Orion”, “Blue fliying,, “Sowhat”, “The Squeelers”, “Second one”, “Tot Zo”, “Almost Faded”, “Rot Van De Dam” en “Checkpoint”.

Deze band stond landelijk bekend om zijn Abba act en werkte regelmatig op uitnodiging van Lee Towers voor zijn foundation voor gehandicapten in heel het land.

Daarnaast was Hans jaren lang actief als sessie en studiodrummer. Zo speelde hij zo’n 50 platen en cd’s in van allerlei artiesten. Hij werkte o.a. als drummer bij “Schaap geluidstechniek”, “Studio the Backery” en “De Hitboxstudio”.

Buiten de vaste bands deed Hans veel sessiewerk oa met Wally Tax van the Outsiders, Cock van der Palm, popgroep noodweer, Jacky van Dam.

Grote landelijke bekendheid kreeg Hans met zijn wereldduur record drummen uit 1998 van 1 oktober tot en met 11 november 42 dagen 18 uur per dag wat neer kwam op 750 uur drummen.

Hans deed buiten de 50 platen en cd’s ongeveer 2000 optredens en 1500 interviews voor radio, krant en tv. Zo was hans te zien bij o.a.  Hart van Nederland, Barend en van Dorp, Kro ontbijtshow, Jeugdjournaal, TV Rijnmond, TV Dordrecht.

Op de radio bij o.a. Robert Jensen van Veronica , Hans Schiffers van de KRO , George Frolich van de NCRV , Ronald van Oudheusden van Radio Rijnmond en talloze andere regionale omroepen.

Naast het geven van drumlessen is Hans op dit moment actief in bands als Jerboa en Undercover en is ook de muziekprogrammeur van Café de Fabel, Zenostraat 212 in Rotterdam Lombardijen, waar elke tweede zaterdag van de maand een live band speelt jerboa is tevens de huis band van de Fabel vaste leden zijn o.a.  gitarist en zanger  Eugene Brehen collega van Checkpoint en bassist Gotz Cramer daarnaast wordt er steeds een andere bekende artiest bij gehaald zoals regelmatig zanger Stan Verbraak van de rockbands Helloise en Highway Chile

Vanaf volgend jaar is het de bedoeling dat er in de Fabel op een andere zaterdag opkomende bands de kans krijgen om zich te promoten.

Ook presenteert Hans bij Radio Ridderkerk  maandelijks het programma de sensatie generatie waarbij nieuw talent de kans krijgt zichzelf te promoten.